Prikazi

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

AKTUELNO

 

VESTI

Breville Hot Cup VKJ791X

Napisao P. Jovanović, 2016-01-25 20:45:06 u Novosti

Kako da lako i jednostavno pripremite omiljeni topli napitak pomoću moderno dizajniranog i ekonomičnog uređaja za brzo kuvanje vode?!

 

 

Moderna potrošačka industrija je izrodila veliki broj proizvoda koji olakšavaju svakodnevno funkcionisanje savremenog čoveka, a kao dobar primer možemo uzeti naše kuhinje u kojima koristimo sve više različitih uređaja od kojih smo postali poprilično zavisni, a koji bi do samo pre nekoliko godina bili veoma neuobičajeni, pa čak i čudni. Posebno su interesantni mali kućni aparati koji nam pomažu da u mnogim situacijama brže i lakše završimo različite poslove, međutim kako je lepeza proizvođača i tipova uređaja sve veća i veća, ponekad baš i nije lako napraviti pravi izbor prilikom nabavke modela za sebe.

 

Mi se ovog puta upoznajemo sa jednim zgodnim proizvodom koji dolazi pod imenom moćne Jarden korporacije, zapravo jednim od 120 brendova koje imaju u vlasništvu, a u pitanju je Breville i njihov prefinjeni ketler pod oznakom Breville Hot Cup VKJ791X.

 

 

Ekonomično, brzo i lako do vruće vode u vašoj šolji

 

Korisnici sa naših prostora u zavisnosti od svoje platežne moći, prilikom kupovine proizvoda kao što su mali kuhinjski aparati najčešće se rukovode ili što nižom cenom ili pak posežu za nekim od modela iza koga stoji poznato proizvođačko ime. Kada je reč o Breville Hot Cup VKJ791X “kuvalu” za vodu, ono bi moglo da se smesti negde u sredinu između ovih navedenih krajnjosti. Naime radi se o uređaju koji sa jedne strane nikako ne možemo pozicionirati u ekonomsku klasu, iako je u pitanju cenovno relativno pristupačan model, dok sa druge strane dolazi kao proizvod brenda koji na našim prostorima nije previše poznat, ali koji bez problema može da konkuriše i najpopularnijim proizvođačima na tržištu.

 

 

Pre svega treba reći da ovaj model nije tipičan predstavnik svoje kategorije uređaja, a tu mislimo na klasične ketlere koji uglavnom dolaze u vidu električnih posuda u kojima se voda greje, te se iz njih sipa u čaše kao iz bokala. Breville Hot Cup VKJ791X za razliku od njih vodu ispušta iz slavine (poput aparata za kafu), što obezbeđuje da vrelu vodu prilikom sipanja slučano ne prospete i opečete se. Sve se može obaviti automatski – nakon što sipate vodu u rezervoar, potrebno je postaviti šolju, uključiti aparat i već za minut vremena vaša šolja će već biti puna vrelom vodom.

 

Ukupan kapacitet rezervoara iznosi 1.5 litara, što znači da u “jednom cugu” možete dobiti pet punih šolja od po 250ml vode. Tačan uvid u to koliko je rezervoar napunjen možete imati kroz bele prozirne strane rezervoara, a posebno je zanimljivo napomenuti da zahvaljujući plavom svetlu koje se aktivira kada je voda vrela, rezervoar dobija arktičko plavu nijansu, kako bi i vizuelno znali da je aparat uključen.

 

 

Kada se proces kuvanja završi, uređaj će se automatski isključiti, čime se izbegava nepotrebna potrošnja energije, te se sprečava opasnost od pregrevanja i kvara samog uređaja. Voda se kroz ugrađenu slavinu pod pritiskom izbacuje u čaše, a ukoliko priilikom sipanja dođe do slučajnog prolivanja ili kapanja tečnosti  pored šolje, višak vode će proći kroz perforirano pustolje u posudu gde će se zadržati kako se ne bi ukvasila podloga na kojoj uređaj stoji. Taj deo kasnije možete jednostavno da skinete i operete kao što to činite sa bilo kojim drugim posuđem.

 

Takođe ukoliko je voda koju koristite suviše tvrda, ne morate mnogo brinuti jer uređaj poseduje i specijalni filter za kamenac, koji pre svega služi da se odvodi za vodu u samom aparatu tokom vremena ne bi zapušili.

 

 

 

Zaključak

 

Zbog svojih prilično kompaktnih dimenzija, a pre svega zbog lakog korišćenja i brzine kojom zagreva vodu, Breville Hot Cup VKJ791X je zgodan za brzu pripremu kafe, čaja i drugih toplih napitaka u kući ili kancelariji, ali i kao veoma zgodno rešenje za poneti, jer sa njim nećete morati da razmišljate da li ćete imati toplu vodu na dohvat ruke. Moderan dizajn i izrada u kombinaciji od poliranog nerđajućeg čelika i fine sjajne plastike takođe čine i da ovaj uređaj predstavlja još jedan atraktivan element u vašoj kuhinji, pa uz ekonomičnost i efikasnost koju donosi predstavlja pravi izbor za sve one koji često u toku dana posežu za vrelom vodom.

 


Pozitivno

-  Dizajn sa slavinom za sipanje vode

-  Brzo zagrevanje, automatsko isključivanje

-  Jednostavna upotreba

-  Ekonomična potrošnja

-  Kvalitetna izrada

-  Zgodan za nošenje

 

Negativno

-  Ukoliko vrelu vodu da sipate u posude koje nisu veličine čaše ili šolje to može biti nezgodno

 

 

Proizvođač Breville
Model Hot Cup VKJ 791
Tip uređaja Ketler (grejač za vodu)
Kapacitet 1.5 litara
Snaga grejača 2400W
Brzina kuvanja 1 minut
Opis Veliki prozor rezervoara za vodu radi preciznog punjenja,
Osvetljeni prekidač kada kuva,
Automatsko isključivanje,
Indikator nivoa vode
Dimenzije 28.6 x 16.3 x 27.5 cm
Težina 1.65 kg
Cena 6.500,00 Din
Kontakt www.winwin.rs

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!