Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

AMD na SIGGRAPH-u 2018 donosi novi hardver i softver za profesionalce

Napisao nele, 2018-08-20 09:25:58 u Novosti

Ono što je GDC u svetu gaming industrije, u smislu softvera, novih trendova, razmene ideja među developerima i svakako novog hardvera, to je SIGGRAPH u svetu profesionalne 3D grafike. Svake godine u ovo doba, najtalentovaniji developeri iz sfere profesionalne kompjuterski generisane 3D grafike se okuplja na jednom mestu i uz razmenu ideja i prezentacije novih tehnoloških dostignuća, razmenjuju mišljenja i kreiraju trendove za budućnost razvoja kompjuterski generisane 3D grafike.

 

Na ovogodišnjem SIGGRAPH-u, AMD je predstavio najnovija rešenja iz svoje hardverske i softverske linije Radeon Pro proizvoda za najzahtevnije dizajnere, kreatore i developere. Iz domena hardverskih rešenja, AMD je lansirao novi grafički akcelerator – Radeon Pro WX 8200, baziran na „Vega“ grafičkoj arhitekturi. Iz sfere softverskih rešenja, lansirana je najnovija verzija Radeon ProRender grafičkog pokretača za CAD korisnike i 3D dizajnere, koja donosi pregršt inovacija. AMD je takođe objavio partnerstvo sa Filmskom Školom iz Vankuvera kako bi se edukovala nova generacija profesionalaca specijalizovanih za specijalne efekte u filmskoj industriji. Na posletku, početak ovogodišnjeg SIGGRAPH-a je s namerom sinhronizovan sa početkom masovne raspoloživosti AMD-ovog najnovijeg Threadripper 2990WX centralnog procesora, koji je sa svoja 32 jezgra i mogućnošću obrade čak 64 programske niti paralelno, upravo i namenjen tipu korisnika koji posećuje i učestvuje na manifestaciji kao što je SIGGRAPH.

 

 

 

 

 

Najbolji profesionalni grafički akcelerator u cenovnom rangu ispod $1000 – AMD Radeon Pro WX 8200 je namenjen najzahtevnijim zadacima iz sfere D&M, M&E i A&C korisničke upotrebe. Baziran na naprednoj „Vega“ grafičkoj arhitekturi, Radeon Pro WX 8200 koristi keš kontroler visoke propusne moći (HBCC) i ostale napredne tehnologije koje omogućavaju performanse neophodne za procesiranje ekstra-kompleksnih modela, kroz ceo produkcioni tok vizuelizacije. Novi Radeon Pro WX 8200 će biti dostupan u pretprodaji od danas po ceni od svega $999. Isporuke kupcima kreću početkom idućeg meseca.

 

Dramatična unapređenja za Radeon ProRender u formatu „plug-inova“ za najrasprostranjenije 3D modeling alate u profesionalnoj industriji. Radeon ProRender je moćni rendering pokretač za širok dijapazon profesionalnih softverskih paketa kao što su 3DS Max, Maya, Cinema4D, Blender… itd. On koristi realistični „fizički model“ renderinga za kreiranje relistične, kompjuterski renderovane 3D grafike. Najnovija verzija, predstavljena na SIGGRAPH-u, donosi podršku i za Pixar-ov fajl format i dizajnerski alat u kome su nastali neki od najčuvenijih, kompjuterski generisanih, animiranih filmova. Takođe, novost je i implementacija podrške za softverski paket PTC Creo. Na ovoj stranici možete videti neke od primera mogućnosti realističnog 3D renderinga AMD-ovog ProRender-a.

 

Podrška za novu generaciju filmskih stvaralaca kroz saradnju sa filmskom školom iz Vankuvera, kroz otvaranje kreatorske laboratorije u okviru kampusa Vankuverske filmske škole i blizini gradskog razvojnog haba za digitalnu produkciju. Kreatorska laboratorija će biti opremljena AMD Ryzen i Radeon tehnološkim rešenjima i omogućiće radni prostor i alate za studente i umetnike, kao i za kompjuterske profesionalce, da otkrivaju i koriste najnovije tehnološke trendove. Inače, Vankuver se u poslednjih nekoliko godina razvio kao epicentar razvoja najnaprednijih rešenja u domenu specijalnih efekata u filmskoj industriji. To je i jedan od razloga zašto se SIGGRAPH održava upravo tamo.

 

AMD Ryzen Threadripper 2990WX je od danas dostupan! Namenjen profesionalnim stvaraocima digitalnog sadržaja, developerima, profesionalcima i entuzijastima, AMD Threadripper 2990WX donosi 32 jezgra, sa mogućnošću paralelnog procesiranja 64 programske niti. Čak najzahtevnije zadatke sa neophodnošću procesiranje masivne količine podataka, AMD Threadripper 2990WX sa lakoćom završava, ostavljajući dovoljno procesorske snage za multitasking kroz niz aplikacija koje svaki profesionalac drži otvorene dok paralelno radi na dizajniranju svoje nove kreacije.

 

 

 

 

 

Novi tehnološki trendovi i dalji pravci u razvoju procesiranja kompjuterski generisane grafike, su takođe imali značajno mesto u AMD-ovom prisustvu na SIGGRAPH-u. AMD je demonstrirao tri napredne tehnologije, koje donose konkretne benefite krajnjim korisnicima:

 

AI Rendering – Mašinsko učenje sa AMD-ovim ROCm softverom i Radeon Pro WX akceleratorima, drastično smanjuje vreme renderinga, bez kompromisa po pitanju kvaliteta.

 

Raytracing Viewporta u realnom vremenu – Direktno u prozoru najpopularnijih modeling, DCC i CAD aplikacija, ova tehnologija donosi kvalitet raytracinga bez kompromisa po pitnaju performansi.

 

Fleksibilni eGPU Rendering – AMD Radeon ProRender je na aplikacijskom nivou integrisan u najnoviji Maxonov Cinema4D R20 paket i omogućava korišćenje Radeon Pro WX 9100 eksternog GPU-a, za rendering na Apple iMac računarima.

 

Pred sam početak SIGGRAPH-a, AMD je izbacio redovnu kvartalnu nadogradnju Radeon Pro Enterprise upravljačkog softvera. Verzija 18.Q3 donosi ugrađenu podršku za rad na udaljenost, a u domenu performansi i do 50% ubrzanja u zadacima iz sfere dizajna, obrade media i zabave. Više detalja o mogućnostima novih drajvera možete pronaći u ovom blogu.

 

Kompletan paket ilustracija i prezentacija u vezi sa AMD-ovim izlaganjem na SIGGRAPH-u, možete naći ovde

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Novi, super moćni Galaxy Note9: za one koji žele sve

Savršena interaktivna zabava na vašem stolu, zidu ili podu!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Povežite vaš bicikl i pametni telefon!

Savršena interaktivna zabava na vašem stolu, zidu ili podu!

Samsung QLED televizori bez burn in efekta