Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

AMD Threadripper 3990X – najmoćniji desktop procesor na planeti je dostupan u maloprodaji

Napisao marko, 2020-02-17 21:48:03 u Novosti

U svojoj 50-ogodišnjoj istoriji AMD je kreirao niz proizvoda koji su predstavljali prekretnicu kako u industriji visoko integrisanih čipova, tako i u čitavoj IT sferi, koja se razvijala koristeći te procesore.

 

Činjenica da već dvadeset godina živimo u eri gigahercnih procesora, podseća da je upravo AMD, s početka ovog veka, lansirao prvi procesor radne frekvencije 1 GHz. Ništa manje impresivan podatak jeste da već sedamnaest godina živimo u eri 64bitnih desktop PC procesora i opet je tu AMD sa prvim 64bitnim x86 procesorom. Pre petnaest godina, AMD je lansirao prvi multi-core procesor, koji je u jedom čipu objedinjavao dva x86-64 jezgra, što je otvorilo eru multi-core procesora.

 

Danas, petnaest godina kasnije, AMD je u prodaju pustio šezdesetčetvorobitni procesor sa 64 jezgra! AMD Threadripper 3990X je prvi procesor na svetu, koji objedinjuje 64 moćna “Zen2” jezgra u jedan procesor. Koristeći revolucionarnu “čiplet” tehnologiju i liderski 7 nanometarski proizvodni proces, kompanije TSMC, AMD je uspeo u nečemi što je do pre tri godine bilo nezamislivo – da krajnjem korisniku pruži mogućnost kupovine desktop procesora sa 64 jezgra za svega 4000 USD – što je 11% jeftinije od Intelovog 28-core desktop procesora “Xeon W 3275”!

 

 

 

 

AMD Threadripper 3990X je specifično dizajniran i optimizovan za najzahtevnije profesionalce iz sveta filma, programiranja, inženjerskog i grafičkog dizajna. Projektovanja, arhitekture, audio i video produkcije.

 

Masivna količina keš memorije na samom procesoru, kapaciteta 288MB, omogućava izuzetnu efikasnost u komunikacija između šezdeset i četiri jezgra, dok se komunikacija sa ostatkom platforme odvija putem ekstra brze PCI Express 4.0 magistrale. Threadripper 3990X koristi TRX40 platformu, baš kao i ostali Threadripper procesori treće generacije, što znači da obezbeđuje čak 88 PCI Express 4.0 linija komunikacije, kao i Quad-Channel memorijski protokol, za DDR4 module brzine do 3200 MHz.

 

Domaćim kupcima je novi Threadripper 3990X dostupan kad i ostatku sveta, kroz mrežu zvaničnih partnera i maloprodavaca, koji su članovi AMD-ovog partnerskog distribucionog programa.

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Mercedes-Benz predstavio futuristički automobil Avatar

Samsung inovativni lifestyle uređaji za domaćinstvo

Ko voli da ima mali, tu je Zanco Tiny t2

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Project NEON – stižu nam realističnii humanoidni avatari

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu