Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

COMING Cloud bogatiji za najpopularnije rešenje namenjeno upravljanju aplikacijama – Kubernetes!

Napisao nele, 2020-02-17 22:10:37 u Novosti

Bavite se razvojem aplikacija? Planirate ili ste već počeli da koristite mikroservise, cloud native arhitekturu i kontejnere? Ne znate kako da efikasno upravljate pomenutim tehnologijama? Rešenje je Kubernetes!

 

Jedno od najpopularnijih rešenja za upravljanje kontejnerima je, zahvaljujući kompaniji COMING, cloud provajderu u Srbiji, sada dostupno i domaćim firmama!

 

 

 

 

 

Šta su kontejneri i čemu zapravo služe?


Kontejneri su pre svega namenjeni pakovanju aplikacija, a softverska rešenja organizovana na ovaj način su nezavisna od ostatka infrastrukture.

 

Osnovna karakteristika kontejnera je njihova nepromenljivost pa programi bez ikakvih izmenarade isto u svim okruženjima – development, test ili produkciji.

 

Međutim, razvoj modernih aplikacija nametnuo je potrebu za korišćenjem nekoliko kontejnera koji su međusobno zavisni i razmenjuju informacije. Osim toga, oni bi istovremeno trebalo da budu skalabilni i “otporni na otkaze” pa ukoliko se jednom kontejneru nešto dogodi, drugi može da ga zameni čime se osigurava neometan rad servisa. U pomenutim okolnostima, postavlja se pitanje kako upravljati takvim aplikacijama i tolikim brojem kontejnera? Odgovor je – upotrebom Kubernetes-a!

 

 

Zašto je Kubernetes dobro rešenje?


Kubernetes je složeni alat namenjen organizovanju, povezivanju i skaliranju kontejnera u koje su smeštene aplikacije.

 

Zahvaljujući pomenutom rešenju, korisnik bi samo trebalo da definiše željenu konfiguraciju aplikacije (broj instanci web servera, baza i aplikativnog servera), a zatim je na Kubernetes-u da obezbedi CPU, memorijske i mrežne resurse i diskovni prostor kako bi održao broj kontejnera i omogućio neometan rad aplikacije.Platforma je sada dostupna korisnicima COMING Cloud-a u okviru vCloud portala. Ukoliko želite da se prijavite za korišćenje platforme, kliknite na link.

 

 

 

 

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Mercedes-Benz predstavio futuristički automobil Avatar

Samsung inovativni lifestyle uređaji za domaćinstvo

Ko voli da ima mali, tu je Zanco Tiny t2

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Project NEON – stižu nam realističnii humanoidni avatari

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu